2024-01-23 557 浏览
今晚,我在一家餐厅享受了一顿滋味非凡嘅寿喜烧套餐。火炙帆立贝明太子莴笋够晒弹牙,焦香味道劲夹,简单来讲就系新鲜过瘾!蒸蛋绵滑透露出一丝丝鱼翅同高汤嘅甜味,令人忍唔住多舀几啖。天妇罗四品,每一件都系功夫作品—活海虾亮晶晶,吃落去鼓鼓肉,秋刀鱼带晒海的新鲜,南瓜蕃薯又黄又腍,唔过系顶呱呱。寿喜烧主菜简直系夜晚嘅明星🌟。北海道A4十胜牛分两戏——肉眼部位咬落去蔬菜同肉浓郁味道扑鼻而来,霎时间觉得港岛冇咁远;而西冷部份焦香伴随着软滑蛋汁,就算饱到喉都想再叹多啲。心情一时间由肚里到额头都系满分👍。野菌清汤帮手解腻,煽动味蕾,然后炒蛋乌冬进场,滑溜蛋汁兜住每条面条,一滚一滚细细款味道完美。完美压轴系柚子雪芭,清新爽口收尾,记得喺呢里食饭会让朋友对您刮目相看,因为您识得揾宝!😋👌🥢