2024-05-24
寻晚食左间搜罗左好耐嘅铁板烧omakase, 由经验丰富又超nice嘅厨师掌舵,成餐饭除左可以即席欣赏面前师傅嘅用心烹调,食物嘅卖相同味道都做到极缴,真心enjoy x100000😍😍首先有前菜,包括萤光鱿鱼、糖醋蕃茄等,超级开胃呀。师傅每一道菜都会简单作介绍,又会建议进食嘅先后次序,务求令口感味道更加升华!然后到刺身,有真雕配松露油,池鱼,吞拿鱼,三款鱼同样口感软滑,食落充满丰富天然鱼油香寿司有伊佐木,黑木鱼,呢两种鱼我第一次品尝,雪白通透,脂肪丰盈,肥美甘香雪藏蟹配贝壳面,蟹肉好厚实,配贝壳面觉得呢个配搭几fusion,个汁要认真试下,我觉得非常唔错呀!!!啲牛煎到刚刚好五成熟,满满肉汁,其中两旧仲有惊喜,包左d香葱喺入面架,劲好食😍银鳕鱼口感好柔软滑嫩,个面煎得极香!最后仲有日式炒饭同白酒啫喱甜品作结。觉得餐厅全部食材都系靓料而且自身鲜味/师傅调好左嘅味都已经好足,基本上我都冇点额外嘅酱汁已经超级好味!同埋啲食物真心摆得好靓😍下次要带埋成家黎帮衬!
银鳕鱼口感好柔软滑嫩,个面煎得极香!
最后仲有日式炒饭同白酒啫喱甜品作结。