2023-12-19
喂喂,大家好嘅!就在赛马日,我不经意行进一家餐厅,好彩入到去,顿时觉得自己赢晒🏇🍀。当天心情一流,买马食饭两不误。首先黎个沙律,三文鱼一流,鲭鱼虽然唔算贵,但味道正呀,咸咸地嘅,咬落去弹牙甜虾,简直爽口到不得了嘅!再讲返埋啲主菜,羊架佢烤得啱啱好,肉香四溢,搽咗啲薰衣草汁,真系锦上添花😋。本身我唔太钟意食得太膻嘅羊味,呢度个羊架却刚刚好,真系咪讲嘢嘞!反而最中意其实系面包区,啲面包新鲜出炉,暖笠笠香脆,每款都想试吓,只系佢哋快闪咗,吾够我叹呀!至于甜品,就真系另一场战事呀。杯装Tiramisu同马卡龙小巧精致,食得我个心花怒放,真系食到断片!朱古力的话,简直系赛马日小确幸,每一啖都好似中左六合彩咁。喂,我知道你地可能以为马场食嘢太豪门,但无错,我话你知,呢度嘅美食绝对贴地,有惊喜得嚟唔会使你兜底,吾好话我唔提你!🍰🥪