2003-11-07 6 浏览
个同事话呢度D拉面几好食,就拉埋我来吃。呢度面的粗幼都可以选择,有三种粗幼度,在日本都只在九州「一兰」试过,好少有咁样的选择。叫了两个套餐,一个拉面加煎饺子,一个拉面加饭团,都是选择太面﹝即最粗的面﹞。饺子和饭团是大路货,填饱肚子而已,谈不上特色;拉面用大汤碗上,奉送冷麦茶,卖相几对办,猪骨汤底浓郁,有味精但不算过份;虽然招呼的侍应坦白说出拉面是本地制作,但亦好弹牙,整体来说味道唔错。埋单一百蚊左右,净食拉面都系咁上下价钱,略贵,吃打正招牌的日本拉面都系咁上下数。老实讲唔系好讲得出系咩风味,但味道还不错,可以一试的。To Openrice Editor:可否加埋个洋名「Ramen Ganpachi」?谢谢!
老实讲唔系好讲得出系咩风味,但味道还不错,可以一试的。