2022-01-13 1068 浏览
今日放半晏,同同事去咗芽庄食午饭,每人叫咗一个套餐,99蚊包一个小食同主食,饮品要另加$18,加埋一要120几蚊一个人,其实都真系几贵,真系间唔中食吓好了。小食叫咗芥兰苗,主食叫咗烧牛肉捞檬,另加一杯冻越南咖啡。食物质素其实都几高,我好钟意食个芥兰苗,有惊喜!菜好新鲜好嫩,调味都好特别好有越南风味,加咗啲鱼露同虾米仔,酸酸哋好惹味,份量都好足够。烧牛肉捞柠都好食,我特别钟意佢嘅配菜(红白萝卜丝、生菜、芽菜、葱同芫茜),令成个粉食落去好清新好爽口,加埋酸甜辣汁真系一流!牛肉都烧得好香,肉质好嫩好淋,唔靭唔痴牙,调味都做得好好。冻咖啡好香浓好有份量,但有点苦涩,加炼奶嘅咖啡真系清甜好多,正呀!越南咖啡真系我嘅最爱!

,份量都好足够。

烧牛肉捞檬
2022-01-11