去开观塘揾有咩食,喺社交平台见到有foodie介绍呢间米线就去食,先讲总结:味道冇特别,俾人赶走先系令我要留低呢篇食评嘅原因。睇返电话相簿18:02仲喺apm log on睇紧嘢,睇完就慢慢行去呢间食嘢,坐低时舖头仲未坐满,未有人排队。简单讲吓我哋叫咗咩,麻药蛋、招牌花胶鸡米线、胡椒猪肚鸡米线,1杯热柠水同1杯柚子蜜。18:30碟麻药蛋到,嚟到望到个色已经觉得同我认知嘅麻药蛋有啲出入,食落觉得系…一般溏心蛋,唔咸,冇乜味。持平讲句系有d溏心。然后我睇返story系18:35影到2碗米线到,手花胶鸡米线加咗钱转鸡髀,系几滑嘅,但普遍嚟讲,所有嘢都系冇特别,鸡汤冇特别好味,鸡就可以喇,花胶都叫ok la~米线质地偏硬,个人觉得可以淋少少。胡椒猪肚鸡米线,个汤嘅胡椒味超浓,浓到我有少少顶唔顺,不过我觉得呢个系口味问题,有啲人好钟意嘅话系ok嘅。食完其实我哋都有共识,冇特别,唔难食,但应该唔会encore。好喇,食完谂住饮埋杯嘢,但未饮完个女职员已经同我哋讲:「你哋张枱俾咗人㗎喇」叫我哋快啲走😊真心大开眼界,若佢系好声好气话:「出面有好多人等紧,介唔介意埋埋张单?」我哋都好乐意~但唔系,佢系话

好喇,食完谂住饮埋杯嘢,但未饮完个女职员已经同我哋讲:「你哋张枱俾咗人㗎喇」叫我哋快啲走😊真心大开眼界,若佢系好声好气话:「出面有好多人等紧,介唔介意埋埋张单?」我哋都好乐意~但唔系,佢系话「你张枱已经俾咗人」咁我唯有一下饮埋杯嘢再埋单走人。睇返电话,被赶走后出去影咗张相,都系19:04 🙂

有人排队等,你想快啲做多几转生意,我都唔介意,重点系,我谂我由入座要走前后连1个钟都冇,唔系霸住你张枱,仲要赶我走,等紧嘅就系客,食完就唔系客?