呢日又入到大埔揾食呢间餐厅,上次经过觉得几吸引,当时已经想一试,点知话无订位最快要8点钟先可能有位,于是唯有失望而回啦。今次我哋早一日打电话订咗位,决心一试。可能餐厅位置都算少少隐蔽,同行嘅大埔朋友都话唔觉呢度原来有间日本餐厅 我哋订咗8点嘅枱,准时入座,7人被安排一张大长枱。原来餐厅座位唔算多,当时都坐满晒人啦。一坐低就睇餐牌睇下有咩食,唔同种类食物都选择好多。刺身 寿司 串烧 锅物 主食 沙律...我哋样样都嗌啲离试下 上菜都几快豆腐沙律 : 豆腐好滑,沙律菜好新鲜爽脆,配埋芝麻酱食好开胃。 刺身沙律 : 同样系好新鲜嘅沙律菜,三文鱼大件肥美,刺身份量都几多㗎。呢个汁系酸酸甜甜嘅,好清新开胃,我忍唔住食咗好多 赤贝刺身(2只): 本身系赤贝迷 超级钟意食。好新鲜好爽脆,好好味!估唔到2只都够我哋7个人试晒啊。 铁火卷(吞拿鱼寿司) : 本身唔食吞拿鱼,所以呢个无试到。 牛油果软壳蟹卷:铺喺面嘅牛油果同饭卷系一夹就分开咗,哈哈。软壳蟹几脆几香口,同牛油果感觉好夹。 烧鸡泡鱼干: 鸡泡鱼烧得好干身好香,食落几有咬口,点七味粉食更加香口,食完一条又再想食一条...
呢日又入到大埔揾食
上菜都几快

豆腐沙律
三文鱼沙律
估唔到2只都够我哋7个人试晒啊。
赤贝刺身
铁火卷(吞拿鱼寿司) : 本身唔食吞拿鱼,所以呢个无试到。
吞拿鱼寿司
牛油果软壳蟹寿司
大家都一致好评
烧鸡泡鱼干
鸡软骨串 : 热辣辣好好味!如果再咸少少就再好味啲啦。
鸡软骨串
五花腩三重奏 : 系餐厅推介之一,个名好特别所以啊!见到隔离枱食好吸引所以我哋又嗌离试下。哗!真系值得推介!薄薄嘅腩肉入面包住粟米芯,腩肉入口即溶,搭配住爽口嘅粟米芯,感觉出奇地夹!仲好多汁好好味
一串三件应该系唔同嘅蔬菜,其中仲有秋葵。
五花腩三重奏
南瓜天妇罗&蕃薯天妇罗 : 外面层炸粉好薄身,南瓜同蕃薯都好甜好粉
南瓜天妇罗
蕃薯天妇罗
海鲜炒乌冬 : 好足料又大碟,乌冬炒得好弹牙爽口,不过偏咸。炒乌冬仲有牛肉/豚肉可以选择。
海鲜炒乌冬
黑松露鲜带子炒饭: 同样都系好大碟!饭炒得干身唔会油,黑松露份量一啲都唔少啊,每一啖饭都食到黑松露嘅香味。
黑松露带子炒饭

总结呢餐系朋友们一致好评嘅,味道好之余价钱相宜,埋单都系每人$130左右,下次一定再来。

温馨提示:我哋离嘅时候同9点几走嘅时候门口都几多人等位,餐厅座位唔多,所以大家唔想等嘅最好提早订位先啦。
2016-03-27
赤贝刺身