2019-08-22
最近见到新港城楼下开左间新冰室, 以食烧味为名, 今晚就去试下先😊 7点去到已经坐满人, 不过好快就有位, 餐厅有个大玻璃柜, 摆满准备拎去烧嘅鹅同乳猪🐖 餐牌都几多𩠌菜可以选择, 有d都几特别, 我地一行6个人就叫左6个𩠌😊话明大壹烧鹅, 紧系要整只例牌下庄嚟试下🤭, 烧鹅烧得唔错, 皮脆肉厚, 味道ok, 如果油脂多d会更好☺️ 例牌乳猪🐖, 个皮非常脆, 好香, 咬落去d肉几juicy, 唔干, 食多几件都唔腻, 加埋个乳猪酱汁, 正! 个人觉得乳猪比烧鹅好味☺️马安山小炒王, 小炒王入面有虾干, 鱼仔干, 虾仁🦐, 鱿鱼🦑, 腰果同韮菜, 咸咸香香嘅味道, 而且镬气十足, 送饭送啤酒一绝!蒜蓉白菜仔, 味道不过不失, 白菜都炒得ok, 唔老🥬避风塘软壳蟹🦀, 一上枱香味扑鼻, 软壳蟹热辣辣, 炸得几脆, 味道亦岩岩好, 唔会太浓太咸, 加埋炸蒜一齐食, 正! 非常惹味开胃😋😋 推介!👍🏻👍🏻碧绿龙趸斑球🐟🥦, 班球几厚肉, 几香口, 唔会好咸, 不过鱼嘅份量唔算多总结味道唔错, 价钱亦唔算贵💵, 白饭🍚份量都正常, 唔会好似出面酒楼咁细碗, 上菜速度都几快👍🏻
蒜蓉白菜仔, 味道不过不失, 白菜都炒得ok, 唔老🥬