2021-11-10
居酒屋系放工约朋友食野嘅一个好选择😋因为由烧物到刺身都可以食到,唔洗担心冇野好拣。今次同朋友就试左呢间位于铜锣湾嘅鮨和,价位黎讲算系中高档,但味道都几有水准。✨和风沙律卷($55)首先食嘅系味道较为清新嘅和风沙律卷,紫菜入面包左大量嘅生菜、青瓜丝、鸡蛋丝同三文鱼,旁边淋上微酸嘅紫苏汁,食落爽口清新。✨法国生蚝($108/半打)见生蚝几抵食就叫左半打试下,虽然价钱唔贵,但生蚝比想像中新鲜❤️蚝嘅size唔算打,食落鲜甜重海水味,值得推介!✨烧蛏子($128)烧蛏子上加左大量嘅蒜蓉同牛油,非常岩我口味😋食落香味十足,但又唔会盖过左蛏子本身嘅鲜甜味,我个人非常钟意❤️✨串烧牛吞($38)/ 鸡中翼($35)/ 豚五花腩($35)/ 猪颈肉($40)食居酒屋当然要叫串烧,我同朋友就分别拣左几款较常见嘅串烧。串烧都系新鲜烧起,以日式风味盐烧而成,价钱合理而且味道都唔错。✨牛肉寿喜烧锅($240)最后叫左呢款牛肉寿喜烧填下肚🤣成个寿喜烧非常足料,入面加左各种菇菌、粉丝同牛肉,汤底饮落偏甜。牛肉方面用左普通嘅肥牛,食落口感算系不过不失,但整体黎讲都ok.Overall黎讲餐厅嘅食物水准都唔错,价钱中上。
✨和风沙律卷($55)
✨法国生蚝($108/半打)
✨烧蛏子($128)
✨牛肉寿喜烧锅($240)
Overall黎讲餐厅嘅食物水准都唔错,价钱中上。除左食物外,都非常推介试下佢地自定酿制嘅梅酒!饮落酸酸甜甜相当易入口。