2020-08-21
😷近排因为疫情关系,长期都要work from home。🥴成日留喺屋企口痕痕,唔想食啲薯片虾条咁热气嘅嘢,😍今日经过红磡见到呢间阿里山古早味蛋糕,又有啲心动,所以买咗两个食。😋⭐️呢一间古早味蛋糕店系我暂时见过最多味道嘅一间!入去问吓店员有咩味道嘅时候吹左两句水,🌟原来佢哋除咗请埋d有心做嘅年青人之外,仲会keep住研究一啲新嘅口味!😻⭐️原味冇得输叫咗一个原味,佢嘅蛋味系我食过嘅🍳最浓嘅一间,你睇吓佢个蛋糕就知,颜色都比较黄。个蛋糕好松软,而且水份都好够,😝我摆咗喺雪柜几日之后食,都好好食系另一种感觉!做早餐一流!⭐️芝士肉松🧀佢嘅芝士同肉松都系喺蛋糕嘅顶部,所以食嘅时候,芝士嘅味道会集中左系上面。🤔如果佢啲芝士可以均匀咁样放喺蛋糕入面就好了。咸咸甜甜嘅感觉冇得输!😊好开心嘅系佢可以半旧咁买,变相我可以试多啲味。⭐️蜜糖柚子🍊呢一个我父母好钟意,佢入面有一啲日本柚子皮,本身柚子皮都有食疗嘅作用,再加上个蛋糕好清香啱晒老人家!👵🏻🧓🏻👴🏻
⭐️呢一间古早味蛋糕店系我暂时见过最多味道嘅一间!
⭐️原味冇得输
⭐️芝士肉松🧀
佢嘅芝士同肉松都系喺蛋糕嘅顶部,所以食嘅时候,芝士嘅味道会集中左系上面。🤔如果佢啲芝士可以均匀咁样放喺蛋糕入面就好了。咸咸甜甜嘅感觉冇得输! 😊好开心嘅系佢可以半旧咁买,变相我可以试多啲味。
⭐️蜜糖柚子🍊