2018-06-06 1736 浏览
深井附近去来去去都系几间餐厅,今日食咗间日本野,似系家庭式嘅经营,听街坊讲呢间餐厅已经好多年,虽然附近一直都有不同嘅竞争对手,但系佢仍然系深井留得最来的一间餐厅。晚市同午市都系同一个餐牌,款式都算多,有饭餐,乌冬,拉面,荞麦面,仲有刺身同埋唔同款嘅小食,选择都算多,今日就叫咗个流心猪饼白汁捞乌冬,再用半价价钱叫咗杯紫薯奶,其实佢嘅乌冬几弹牙,白汁亦都教得唔错,唔会太咸,可惜份量太少,个猪饼其实真系可以做到流心,不过太细件,乌冬份量亦都太少,对于我咁大食嘅人,真系唔多够饱,紫薯奶都系好好饮,够浓够香,埋单最后60几蚊,虽然而家普遍餐厅嘅价钱都系咁上下,但系如果份量太少嘅话,性价比相对比较低。再望过下小食,薯饼一件都要$14 ,薯波$12两件,价钱有点偏贵,虽然系咁,可能系区内唯一一间日本野,所以万事客人都唔少,但系如果再嚟食的话,我都要再考虑下!