2024-10-09
1912 浏览
都唔知几耐无写过食评,但今次真系想写下啰。9/22星期日晚餐7点左右,3分1入座率,招呼服务正常。晚饭做紧片皮鸭加海鲜孖宝,价钱$3xx-$5xx,睇你想配咩。我就拣咗片皮鸭配酥炸生蚝,大家无睇错,啲鸭既分量唔多,卖相真系差,不过呢个价钱都算收货。屋企人话味道正常。炸生蚝粉唔算厚,脆既,不过好油,唔识讲味道系腥定海水味,我唔识分。莲藕饼系最先上枱,起初仲以为系炸蚝,原来佢个藕饼系上粉炸,同我想像既唔一样,味道正常,多油啰。百花酿竹笙$188/6件,本来有啲期望,但虾胶唔新鲜,腥,上面铺块竹笙就算,啲虾胶唔系直接酿入竹笙里面,我误会了。梅菜蒸菜芯睇落最正常,无死挂,但啲菜芯好明显先渌好再去蒸,淋到无牙都食到,唔爽口,梅菜又无味。另加白饭3碗,5个人埋单$1020。原本谂住支持吓啲怀旧酒楼,点知啲味道仲差过连锁集团,我错了,无下次。
9/22星期日晚餐7点左右,3分1入座率,招呼服务正常。
另加白饭3碗,5个人埋单$1020。