2021-04-16 42 浏览
bar restaurant一直以黎比我感觉系用于同三五知己吹水多于享受食物,因为野食通常麻麻地但今日呢间bar就完全颠覆左我想法因为真系太高水准干邑龙虾汤餐汤已经有好大惊喜龙虾汤好香浓,而且有少少干邑独有既香味,但因为煮过唔会有酒精味影响碗汤令成个感觉好丰富只虾坚新鲜又大只另外仲有餐厅自家手工制既餐包外层香脆,内里既包身有淡淡小麦香用黎点餐汤食一流伊比利亚黑毛猪火腿伊比利亚黑毛猪系世界上最高级既猪,因为佢地只食橡果,令猪肉带独特榛子芳香,而且味清不燥配埋清甜爽脆既蜜瓜呢个传统食法,超级劲夹,包你唔会后悔烤英国熟成肉眼扒好钟意食熟成牛扒因为熟成过既牛扒肉质更加软嫩,同时因为肌肉中多余水份少左,令牛肉既风味更饱满和集中当你食左呢份完美七成熟既牛扒你就会明白点解熟成牛扒咁好食软嫩得来不失牛脂香与肉香仲有啖啖juicy既肉汁真系每一口都咁令人回味烧过既芦笋同番茄等既配菜亦唔马虎,够晒新鲜仲有阵阵烧过既焦香红桑子mocktail味道平衡得唔错既一杯mocktail,不会过甜及过酸,亦无药水味,好开胃估唔到会系西餐厅食到用雪梨做既甜品,仲要水准咁高味道系雪梨本身既清甜令你食完成个都唔会觉得腻更有
但今日呢间bar就完全颠覆左我想法
因为真系太高水准

干邑龙虾汤
餐汤已经有好大惊喜
令成个感觉好丰富
只虾坚新鲜又大只
另外仲有餐厅自家手工制既餐包
外层香脆,内里既包身有淡淡小麦香
用黎点餐汤食一流

伊比利亚黑毛猪火腿
配埋清甜爽脆既蜜瓜呢个传统食法,超级劲夹,包你唔会后悔

烤英国熟成肉眼扒
好钟意食熟成牛扒
当你食左呢份完美七成熟既牛扒你就会明白点解熟成牛扒咁好食
软嫩得来不失牛脂香与肉香
仲有啖啖juicy既肉汁
真系每一口都咁令人回味

红桑子mocktail
估唔到会系西餐厅食到用雪梨做既甜品,仲要水准咁高

味道系雪梨本身既清甜
令你食完成个都唔会觉得腻