2024-01-16 182 浏览
走过西九龙中心,发现一间引人注目嘅韩式快餐店。心谂,今日就来点不一样嘅滋味吧!首先,皇牌芝士薯条,真系㖭到嚟,满满嘅芝士,拉丝效果影到我都忍唔住拍咗几张相!😍 薯条本身外脆内软,每一啖都感觉到芝士嘅香浓和薯条嘅弹牙,仲有一份粟米浓汤味,轻轻嘅甜味配上薯条,新鲜感十足。再响味蕾上同芝士做咗个交流嘅,系紫菜脆薯条。紫菜粉洒嘅恰到好处,唔会过于抢味,反而带出薯条嘅原味,每一啖都似乎嗅到海洋嘅味道,出奇意外嘅好食!而家讲返正经嘢,Haha Chicken嘅原味同蒜香酱油炸鸡,真系正到不得了,一啲都唔油腻,外皮嘅酥脆声音可以听到几条街外!鸡肉鲜美得嚟保持多汁,尤其系蒜香酱油,啖啖都系幸福嘅感觉,好过瘾!😋总结嚟讲,次次路过西九龙中心,都知道有间可以满足我味觉嘅好地方,值得再三回味!👅💥