2021-04-27
系中环返工既我真系成日食文华既cake,因为同事好钟意用佢黎做散水饼,我又钟意买佢黎同朋友庆祝生日,贪佢既就脚影相又靓推介一下最近期食既某几款cake la: 歌剧院蛋糕:呢款得个影相靓,宝蓝色几打卡able,食落甜到死死下,食两啖已经收皮,佢既朱古力系死甜,唔系好醇香果种,唔推介!榛子朱古力蛋糕:呢款相对好啲,但都犯下一样错误,就系好甜,但有牛奶朱古力既香醇既蓝莓tart:比蛋糕好食,蓝莓大大粒就fresh,加分位系个饼皮,做得几薄身,几考功力架,虽然都几甜,但好似冇蛋糕咁死甜可丽露;整开甜品既朋友都觉得可丽露系几难整下,呢度既外层偏硬,内里软棉棉吸左啲酒香味,个人几钟意,但要讲到最正真系非scone莫属,配埋个rose jam真系好好食,scone 好香软有阵阵牛油香,个rose jam系我食过既所有jam最好食,没有之一!好清香,大推
推介一下最近期食既某几款cake la:
歌剧院蛋糕: