2023-07-17
之前一直都想食呢一间,订了几次位都订唔到,今次阿妹终于订了呢间餐厅。坐下后,已经觉得男店员态度唔友善,我们叫普洱茶,由于我哋系坐长型的枱,叫他开多一壸茶即变脸。普洱茶不够热,有噏味,我们便要求换其他茶,他脸色一沉。🔸海鱼一夜情(煎)海鱼就系马友,煎香过几脆口,不过太咸,咸得来又冇鲜味。🔸炸臭豆腐闻落有香味,食落都有香味,但系豆腐的质地很差,很干身。🔸店员建议我哋食呢一道菜,仲话数量有限。上台时大家都呆左,类似小棠菜,但幼身,口感微脆,但系真系太多太多油。🔸东坡草扎肉帮我哋分成八件都几窝心,东坡肉有啲位肥美,有啲就鞋口。🔸慢烧烟熏脆皮鸡叫咗一只,上枱时闻到一浸烟熏的香味,鸡皮都几脆,但可惜鸡唔嫩滑,鸡胸有柴口,点左甜豉油就好味。🔸个园扬州蛋丝炒饭变到一条条蛋丝,口感很干,炒饭太多油,味道很淡。🔸铁板上的小笼包包类似生煎包,口感有啲干,入边的肉亦都太少,冇肉汁,包的面有点唔熟。🔸百步葱油饼我以为自己食紧嘉x葱油饼饼干。🔸炸芝麻汤圆全部人一致认为糯米部份系未熟,糯米会黏口,食后口腔留了面粉的味道。🔸炸银丝卷比较正常的一道点心。大家都好唔满意呢一餐,冇下次。当晚都唔系满座,仲有一啲吉枱,唔明点
普洱茶不够热,有噏味,我们便要求换其他茶,他脸色一沉。
🔸海鱼一夜情(煎)
海鱼就系马友,煎香过几脆口,不过太咸,咸得来又冇鲜味。 🔸炸臭豆腐
闻落有香味,食落都有香味,但系豆腐的质地很差,很干身。 🔸店员建议我哋食呢一道菜,仲话数量有限。上台时大家都呆左,类似小棠菜,但幼身,口感微脆,但系真系太多太多油。 🔸东坡草扎肉
帮我哋分成八件都几窝心,东坡肉有啲位肥美,有啲就鞋口。 🔸慢烧烟熏脆皮鸡
叫咗一只,上枱时闻到一浸烟熏的香味,鸡皮都几脆,但可惜鸡唔嫩滑,鸡胸有柴口,点左甜豉油就好味。 🔸个园扬州蛋丝炒饭
变到一条条蛋丝,口感很干,炒饭太多油,味道很淡。 🔸铁板上的小笼包
包类似生煎包,口感有啲干,入边的肉亦都太少,冇肉汁,包的面有点唔熟。 🔸百步葱油饼
我以为自己食紧嘉x葱油饼饼干。 🔸炸芝麻汤圆
全部人一致认为糯米部份系未熟,糯米会黏口,食后口腔留了面粉的味道。 🔸炸银丝卷
比较正常的一道点心。
大家都好唔满意呢一餐,冇下次。
当晚都唔系满座,仲有一啲吉枱,唔明点解walk in客唔俾入座。
咁难订位,唔系因为好食,系另有原因! 📍个园竹语 (尖沙咀)
尖沙咀广东道25号海港城港威商场3楼3202号舖
#foodie #food #foodpic #foodphoto #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk
#沪菜 #尖沙咀 #海港城
#为食妹 #tm128_love food