2016-06-01 1538 浏览
和歌山之美丽日本料理美丽华商场已经成为一个超强嘅饮食热点, 中西日韩,甜品等等应有尽有,很多知名嘅餐厅都进驻咗!今次黎到和歌山品尝一下日食西日料理和歌山殿内感觉开阳门口已经见到寿司吧,新鲜嘅刺身摆放系你面前!先点了韩式辣酱猪肉沙律以韩式辣酱, 沙律酱及芝麻酱而成的沙律汁, 配上薄切猪肉, 超滑豆腐及新鲜沙律菜十分惹味有口感,猪肉片亦都好多食完呢个沙律其实都几饱架!接住有前菜的三文鱼他他并柚子味噌呢一个菜,卖相同埋口感都十分之正,三文鱼配想柚子汁口感独特十分嫩,味道亦都匹配,连我呢啲向来比较少食三文鱼嘅人都十分之喜爱,配上黑鱼子无论卖相口感都很满足!很艺术品啊!再来刺身7点,我发现和歌山嘅食物真系呃like 一流,无论设计诋毁以及器皿都十分之精美,就以呢个刺身七点吖呢个咁特别嘅木楼梯器皿已经影爆相,一放落枱至少用左成分钟来影相,配上上边一望就知道新鲜,而且带点自然嘅光泽嘅刺身,讲真呢一个刺身七点只系买百零蚊,很超值!刺身都系由日本空运到港,七点唔会每次都一样因为会由师傅决定选取最正最新鲜嘅时令刺身今次分有吞拿鱼, 油甘鱼, 三文鱼, 黄鲷, 甜虾, 赤羽太,带子,特别推荐呢度嘅甜虾同埋带
和歌山之美丽日本料理
先点了韩式辣酱猪肉沙律
十分惹味有口感,猪肉片亦都好多食完呢个沙律其实都几饱架!
接住有前菜的三文鱼他他并柚子味噌
再来刺身7点,
今次分有吞拿鱼, 油甘鱼, 三文鱼, 黄鲷, 甜虾, 赤羽太,带子,特别推荐呢度嘅甜虾同埋带子,十分鲜甜,而赤羽大我第一次食,十分有特色,口感很好!
再来个沙追鱼天妇罗
日本沙追鱼天妇罗;外脆内嫩,原来你地炸虾天妇罗更吸引,而且鱼味都十分之突出,无骨啖啖肉!推荐!
仲有呢个番茄猪肉配鳕鱼脆片
上枱嘅时候,卖相冇其他嘅特别!因为都系啲黑沉沉嘅食物,但系竟然系用上由细食到大嘅鳕鱼脆片配上精美嘅蕃茄猪肉碎,第一次咁样食说鱼片,说鱼片保留口感香脆,配合带点酸甜嘅蕃茄猪肉碎,给我词语别不同的配搭,更还想不到系如此出奇的合拍!
少食多滋味尤其适合形容食日本美食,每一件都精细令人回味,和歌山嘅菜式全部都色香味俱全,价格合理呀!环境都很舒适啊!
  • 韩式辣酱猪肉沙律
  • 三文鱼他他并柚子味噌