2022-08-04
朋友生日嚟咗依到烧肉块board geh msg可以转做”happy birthday XXX”嚟打卡 全晚就不停见到有人系到影相😂使唔使咁多人生日😂成个menu得2个set一系烧肉 一系打边炉 然后再add on加肉肉我哋全枱人都系拣咗Signature BBQ Plate Combo Set $480Wagyu Bone Broth 望见奶白色 以为系好浓郁同杰身嘅但同想像嘅完全唔同😂唔系好浓 净系觉得有啲油🫣先嚟做一轮仪式就有肉食肉肉有3款(Fatty, Medium, Lean) 好似大拖 中拖 同赤身咁BBQ sauce + 生鸡蛋🥚依个汁汁配肉 真系无得输仲要加埋有啲柚子味嘅萝卜蓉 浓郁+清新+蛋香想食好多好多牛牛🐮-Fatty最好食系依款🦦好丰富嘅油香 加外面烧到少少脆嘅焦香真系好好味🥹-Medium肉味相对重少少🤏🏻但无乜特别🤔-Lean望落已经觉得好瘦😂一啲多余嘅脂肪都冇但都仲几juicy 唔会嚡/干只系….我都系钟意食返啲脂肪🦦饭🍚 唔知点解要放系咁大个碗入面😂Yuzu IPA $90无乜柚子味同普通IPA分别不大Soft Ice Cream $50牛奶味好重重到有
Wagyu Bone Broth
先嚟做一轮仪式就有肉食 肉肉有3款(Fatty, Medium, Lean) 好似大拖 中拖 同赤身咁
BBQ sauce + 生鸡蛋🥚依个汁汁配肉 真系无得输 仲要加埋有啲柚子味嘅萝卜蓉 浓郁+清新+蛋香想食好多好多牛牛🐮 -Fatty
-Medium
肉味相对重少少🤏🏻但无乜特别🤔