2021-10-08 1212 浏览
今次简左个好舒服既地方倾计👍坐底后发现每张枱相隔都有一米有多,好有私人空间,同旁边都会有竹帘隔住直接既视线🤗望住香港既海景,好放松🥰直接问人今期推介😆刺身简左剑鱼,深海池鱼(牛深产)、虹鳟(高森产)同大吞拿鱼腩(天草产);寿司就再加大吞同中吞拿鱼腩(天草产)🍣🐟🐠刺身及寿司 Sushi すし👍剑鱼今日特别有卖😍😍肉质实净,咬落好利落,边位唔会有拉扯,好特别既质感,呢个值得试试佢🤔 👍深海池鱼都几岩我口味,有些少弹口,好新鲜有重既鱼鲜味😍今次食三文鱼既朋友~红鳟😆有别于三文鱼咁肥美,比较重鱼鲜味,能少许海腥味,个人都系中意三文鱼多啲😐😐👍大吞中吞拿鱼腩就唔洗讲啦,油香味🤤🤤咬落软绵绵散发出油脂......配雅山流 大吟酿生诘 如月(山形县)Sake😳好易入口,完全无辛辣感,带少许甜味,淡淡既酒香,好岩女士们👯‍♀️仲有8只不同形状既酒杯任君选择😍每个都好有特色,充满日式风情🇯🇵好想去旅行😭冷盘仲有新鲜岩蚝🦪大大只配有鱼子柠檬汁🍋清新宜人,如果再饱满啲咬落有爆开既感觉就好🥺🥺究极の牛カツ🐮吉列黑毛和牛和牛既特色就系🤤油花交杂,但炸过无左入口即溶既效果🥺🥺好在咬落啲油份平均分布系整体,有浓郁既
剑鱼(时令) 深海池鱼(牛深产)虹鳟(高森产) 大吞拿鱼腩(天草产)中吞拿鱼腩(天草产)

刺身寿司 Sushi すし

👍深海池鱼都几岩我口味,有些少弹口,好新鲜有重既鱼鲜味😍
雅山流 大吟酿生诘 如月(山形县)

配雅山流 大吟酿生诘 如月(山形县)Sake😳
新鲜岩蚝

冷盘仲有新鲜岩蚝🦪

啊苏名店"花菱"名物 究极吉列熊本黑毛和牛

究极の牛カツ🐮吉列黑毛和牛

和牛既特色就系🤤油花交杂,但炸过无左入口即溶既效果🥺🥺好在咬落啲油份平均分布系整体,有浓郁既油香😳😳如果要试入口即溶,呢到未必满足到啦咁

熊本黑毛和牛「和王」寿喜烧
熊本和牛「和王」寿喜烧🐮🐮

试完炸既,再试烧既同煮既,多重享受👍👍前面两块吓人,雪白既脂肪夹住少量牛肉🥓🥩后面薄切点上生鸡蛋🥚滑溜😌软滑,香浓...但对比起个价钱,性价比就相对低,配菜秋癸甚至咬都咬唔落😤😤其他吸左个汁有啲太咸😢😢

🐷大人,橹杏特制火灸火之本豚肉角煮

谂左一阵到底要爽既定肥dudu 既好🤤结果都系想去尽啲,反正都系肥,食多一旧都一样啫😌😌😌哗! 成旧东坡肉咁,一大层肥猪肉,真系入口即溶🐽但就一旧即止,胆固醇爆标⛔️食太多和牛再加呢旧肥猪肉,咁既配搭,真系唔建议🚫仲要我地其实得两个人🙈配搭均衡身体好
橹杏特制火灸火之本豚肉角煮

甜品时间!熊本特色抹茶奶冻🍵

好香浓既抹茶味,少许既苦涩味,一啲都唔会太甜🤤🤤🤤,中和成餐饭既厚重感🥰 但个人唔中意表面既炸面包(?)加左好多糖太甜啦
熊本特色抹茶奶冻

最后两个人4,000几埋单,仲送多几张1,000-500 优惠券🤔 性价比黎讲系比较弱,其实就一半系俾左系环境同服务费🤣但以整体环境服务计埋分,都算系个值得Save 底既餐厅🥰

剑鱼(时令)

橹杏特制火灸火之本豚肉角煮 $188
啊苏名店"花菱"名物 究极吉列熊本黑毛和牛 $548
熊本特色抹茶奶冻 $58
雅山流 大吟酿生诘 如月(山形县) $618
$2000 (晚餐)
新鲜岩蚝
啊苏名店"花菱"名物 究极吉列熊本黑毛和牛