餐厅: QUE (希慎廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-03 329 浏览
#christine开饭日记收工冇咩做就去港岛接男朋友收工顺便食个饭,行街行开希慎见到呢间日式Cafe都几靓🤭而且地方好阔落装修仲要光鲜🙈决定试吓佢🌟二人套餐($498)我哋呢就叫咗佢嘅二人套餐,已经包咗前菜、主菜、塔可、小食、甜品同嘢饮。睇落都觉得相当丰富。🥗牛油果角切鱼生沙律前菜我哋就叫咗牛油果角切鱼生沙律,佢嘅份量都几大个,而且上边嘅鱼生都几新鲜😍有三文鱼、吞拿鱼加埋酸酸甜甜嘅柚子汁特别开胃🌮辣味三文鱼寿司塔可 & 香葱拖罗用牛油果酱寿司塔可 紫菜系炸过嘅,食落特别脆身同香👍而且,佢嘅辣味三文鱼都做得几出色嘅,调味得啱啱好味,够辣之外仲食到三文鱼嘅油香🦪酥炸广岛蚝而小食我哋就拣咗酥炸广岛蚝,炸得好Juicy而且一啲都唔干。加埋佢嘅柠檬酱一齐食可以令佢个鲜味出咗嚟👍👍🍛香葱拖罗蓉温泉玉子丼主菜我哋就拣咗呢个拖罗蓉嘅丼饭。本身呢都惊一个饭唔够食嘅,但系原来佢个份量都几大碗㗎。两个人食都一定够🤭而且佢嘅拖罗蓉呢落得一啲都唔手软🙈铺满晒成个饭面☺️每一啖呢都食到拖罗嘅香味🍵抹茶提拉米苏盒子配糖渍红豆最后甜品呢我哋就叫咗抹茶提拉米苏盒子配糖渍红豆。一定要大眼佢嘅糖渍红豆令到成件事提升咗口感。
#christine开饭日记

🌟二人套餐($498)

🥗牛油果角切鱼生沙律

🌮辣味三文鱼寿司塔可 & 香葱拖罗用牛油果酱寿司塔可

🦪酥炸广岛蚝

🍛香葱拖罗蓉温泉玉子丼

🍵抹茶提拉米苏盒子配糖渍红豆
最后甜品呢我哋就叫咗抹茶提拉米苏盒子配糖渍红豆。一定要大眼佢嘅糖渍红豆令到成件事提升咗口感。而且红豆嘅甜味加上抹茶嘅苦味啱啱好

🍹香桃富士梳打&粉红双柚汁
呢两款嘢饮外表都系冇得弹😍一拎到过嚟我已经觉得好靓🫣 用嚟打卡真系冇得输🤭两款都系酸酸甜甜嘅嘢饮,味道都唔错嘅

🍴QUE (希慎广场) (铜锣湾)
📍铜锣湾轩尼诗道500号希慎广场URBANHOOD B1楼B111-112号舖