2021-11-20 275 浏览
上次经过见到。谂住试下 今次有时间元朗附近又冇咩其他coffee shop,就买左杯外卖自取谂住外卖杯细嘅white coffee试下,$38一杯white coffee唔算平,出面同样市价可以揾到更好嘅咖啡。入去见到有卖lavazza(唔差但唔特别,好大众)嘅咖啡粉,就知道啡底应该冇乜惊喜。拎到杯咖啡,外卖杯有少少污糟(可能只系冲嘅时候整到),开黎睇,有拉花,普通心形图案,但饮落个泡打得太厚同咖啡分开。啡底好普通,有啲淡,个味唔出。之后隔左阵冻左啲再饮,涩得黎又唔系香。同埋外卖等得有少少耐(耐过平时),感觉系统有啲乱。希望元朗可以开多啲有特色+高质嘅coffee shop,同出面港岛是旦一间都冇得比。so far 元朗推介嘅会系鸡地HEATO同朗屏Accro。Yoho开左间市区有嘅NODI都唔错。
同埋外卖等得有少少耐(耐过平时),感觉系统有啲乱。
10 分钟 (外卖自取)