2021-04-09
#pb食在深水埗 #pb支持黄店💛咖啡水泥工作室🤍ssp嘅咖啡店间间都大排长龙 之前星期日去唯独呢间出奇地冇人😢 或者佢唔太显眼 而且座位唔多 所以比较少人留意🥺 水泥工作室内嘅小小咖啡店装修行简约风 可以好专心咁叹咖啡💕 店内得两个位 室外都系得两张枱🙈 而且店内有好多工作室嘅制作品售卖 好有艺术气息❤️.佢每日有几款蛋糕、曲奇供应 配饮品set加$20/$25👍🏻 饮品以咖啡为主 手冲同Cold brew最出名🤪🔹Mocha cake🍰蛋糕是来自 @namelessbutfamiliar 😋第一次见觉得好特别😍 食落朱古力味同咖啡味好夹好融合 唔会好甜😋 不过作为咖啡 + 朱古力爱好者 我觉得可以再浓少少🤭 特别要赞蛋糕嘅质感 食落软硬适中 仲有少少湿润 好欣赏❤️🔹Iced Hoji Latte☕推介❤️ 中意焙茶嘅朋友必试🤩 焙茶味超浓 落重料‼️ 而且冇落syrup 所以完全唔甜👍🏻 净系会饮到浓浓嘅焙茶味😍 加上口感好滑 朋友同我都大赞💕🔹Chocolate Monster 🍫推介❤️ 超邪恶嘅饮品🤪 特浓朱古力 + 牛奶 + Cream + Oreo + 朱古力酱🤩 朱古力控一见到
咖啡水泥工作室🤍
🔹Mocha cake🍰
🔹Iced Hoji Latte☕
🔹Chocolate Monster 🍫
推介❤️ 超邪恶嘅饮品🤪 特浓朱古力 + 牛奶 + Cream + Oreo + 朱古力酱🤩 朱古力控一见到就心心眼😍 要大赞嘅系呢杯一d都唔漏 真系好难得😭 饮落好浓好浓朱古力味 有少少朱古力嘅苦味😋 真系好满意💕
整体非常满意 环境好宁静 蛋糕、饮品都有惊喜❤️ ssp实在有太多咖啡店 朋友同我都觉得呢间容易被忽略😢 经过门口未必会吸引人去 但绝对系值得去🥺 拜托大家多多到访 买杯饮品都好👍🏻
FREEZING IN.
深水埗基隆街98C号地舖