2006-10-08
寻晚追月谂住去啲特别啲既地方, 简直想闹爆!!! 啲staff除左会『serve』你之外, 仲会『保管』你既财物,小心小心~~~首先佢寻晚系$168一位, 饮品另计。佢个buffet六点半开始, 我地部份人六点钟就到, 咁佢都俾我地坐下先。见到个埸侧边有两部汽水机。我地咪谂住买下野饮先, 部机无八达通, 而我地又无散纸。咁想问下啲staff可唔可以打散,佢地就讲左几句野,意思系:其实客人系唔可以自己带饮品入黎, 要向佢地买, 而价钱系$10@, (汽水机$5@)。咁佢就无兑散银俾我地。咁我地咪唔买啰,都谂住要梗食。约六点半, buffet刚开始喇, 我地就影相, 开始攞野食黎烧。佢offer左三个tray (麦当当tray) 黎攞生野, 同埋一人一只碟食野, 咁好正常我用左自己集碟攞一大碟沙律返去大家share食, 咁我咪无碟用啰, 问佢攞多两只碟, 佢攞到黎之后竟然『教训我』: 其实我地advise客人环保啲, 用完啲碟就(用纸巾)抹干净再用!!! (注:难道不停用纸巾都算环保吗?) 喂, 我点都算俾$168, 自己烧野俾自己食, 又唔洗你煮, 问你攞多只碟用都教训我, 洗唔洗『赚』
首先佢寻晚系$168一位, 饮品另计。佢个buffet六点半开始, 我地部份人六点钟就到, 咁佢都俾我地坐下先。见到个埸侧边有两部汽水机。我地咪谂住买下野饮先, 部机无八达通, 而我地又无散纸。咁想问下啲staff可唔可以打散,佢地就讲左几句野,意思系:其实客人系唔可以自己带饮品入黎, 要向佢地买, 而价钱系$10@, (汽水机$5@)。咁佢就无兑散银俾我地。咁我地咪唔买啰,都谂住要梗食。约六点半, buffet刚开始喇, 我地就影相, 开始攞野食黎烧。佢offer左三个tray (麦当当tray) 黎攞生野, 同埋一人一只碟食野, 咁好正常我用左自己集碟攞一大碟沙律返去大家share食, 咁我咪无碟用啰, 问佢攞多两只碟, 佢攞到黎之后竟然『教训我』: 其实我地advise客人环保啲, 用完啲碟就(用纸巾)抹干净再用!!! (注:难道不停用纸巾都算环保吗?) 喂, 我点都算俾$168, 自己烧野俾自己食, 又唔洗你煮, 问你攞多只碟用都教训我, 洗唔洗『赚』得咁尽呀~
◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎最离谱系, 隔左一阵, 佢有个staff拎住我个friend个手袋走埋黎, 同我地讲:『小姐其实我地拎个你个袋仲绕场左一周,不过你地都无注意到, 其实大家尽兴之余, 都应该看管自己既财物』(一脸洋洋得意), 哗!真系唔该晒你『咁样』提醒我地㖞!!!!!!!! 啲咩staff黎架, 你攞左我地个袋, 仲讲到我地唔啱咁。拍政府啲宣传短片呀~~~~~~~ 所以, 除左防贼之余, 仲要防埋啲staff!!!!!!
◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎◎
之后再有佢地啲人, 拎住啲dirty碟high亲我地其中一个人件白色衫, 无say sorry之余, 仲当无事发生。而最cheap系, 可能其人台的人都去汽水机买$5既汽水, 所以佢地索性熄左部机佢。好老套!!!!!!
啲咁样既service, 唔洗旨意我会再去~~~~~~~~~~~~~~~~