2021-12-07 299 浏览
今日同老公喺中环做嘢,系脚踢脚嘅地方,拎住两车工具🧰揾地方食真系几乎0可能。然后记忆中中环街市开咗就去睇下有冇熟食食🙈先知道原来呢度有food court😋😋😋但都唔平呀😵‍💫行到角落头先见到呢间唔算贵嘅餐厅。就即刻揾定位坐,扫code落单(直接counter 落单都得👍🏻)食物咸蛋黄鱼皮 - 必食! $56扫code落单首先睇到小食类,我老公话一定要试鱼皮!唔系度度地方有得食,呢个坚好食!又唔贵!啲咸蛋黄沙仲系暖架!759买一包特价都$4x😵‍💫呢一碟我哋数过都有8-10块手掌咁大嘅鱼皮!又够厚,又够脆!胡椒猪肉串 - $48呢个都好食!好食于佢个酱(但我冇影到😭😭😭)佢系一条好好食嘅肠仔啲胡椒味好入味如果系小朋友就可以坐定定咁食槟城虾面 - 必食 $68个虾汤好好味!好浓,但又唔会饮完要饮水个啲,我老公成碗连汤饮晒我净系偷到几啖…个流心蛋好流心同好香蛋味!有腩肉、豆卜、虾、豆角…新加坡大虾喇沙有虾2只、鱼旦3粒、豆卜4旧、少许豆角、几片鱼片…呢个喇沙辣,但有啲淡味。鱼片、鱼旦都好弹牙。服务好surprise👍🏻我第一次去食,去落order嘅时候1:45pm,我问系冇嘢饮,个收银姐姐
然后记忆中中环街市开咗

食物

咸蛋黄鱼皮 - 必食! $56
759买一包特价都$4x😵‍💫

新加坡咸蛋黄鱼皮

胡椒猪肉串 - $48
呢个都好食!好食于佢个酱(但我冇影到😭😭😭)
佢系一条好好食嘅肠仔
啲胡椒味好入味
如果系小朋友就可以坐定定咁食

槟城虾面 - 必食 $68
我净系偷到几啖…
个流心蛋好流心同好香蛋味!有腩肉、豆卜、虾、豆角…
槟城虾面

新加坡大虾喇沙
有虾2只、鱼旦3粒、豆卜4旧、少许豆角、几片鱼片…
呢个喇沙辣,但有啲淡味。鱼片、鱼旦都好弹牙。
新加坡大虾叻沙

好surprise👍🏻我第一次去食,去落order嘅时候1:45pm,我问系冇嘢饮,个收银姐姐话全部餐都冇野饮跟,要去其他店买。
另外佢仲话👩‍🍳:其实我哋2点电脑就会转tea time,到时仲有小食拣,你哋赶唔赶时间?
好彩有等tea time😭😭如果唔系都冇好味鱼皮食!

有个婆婆同fd去落order,落完企左系到等,收银姐姐就好礼貌叫佢哋揾咗位坐住先,等10分钟左右再返黎拎都得。

呢个就唔关浦罗事,但食完饭总要揾厕所🤣
超级干净!地方又够大,同埋佢个感觉似南丰纱厂。
佢仲有个收餐具机械人👍🏻不过好好笑,佢系直路截佢,佢会叫你唔该借借🙈佢要企系侧边先可以俾你摆盘。收4个就收工🤣🤣🤣
场内仲有啲姨姨伯伯帮手收枱同清洁
大家要保持环境清洁🧽

坐露天地方都好舒服!

扫code点餐!堂食外卖都方便

多款payment仼你拣!八达通、现金就要去counter 俾
2021-12-07
新加坡咸蛋黄鱼皮