2014-12-13
食完午餐打底,再带肥髀食hightea(因为净食呢个hightea套餐会唔够饱 )一向对Mr Steak有信心,自助餐比好多酒店好!所以之前团购一出hightea就买了套餐!今日肥髀放早,想同佢食,但个电话一直唔通,我要迟一个站落车!亲身去门口订位!门口位置个经理好好笑容!订位好爽快!之后接了肥髀放学!食少许嘢打底再返来!都系经理带位!店位于铜锣湾食街,店外有户外位置,不过天气冻,我又唔钟意吹住风食嘢!(好快冻晒)所以都系室内稳定啲!一入门口见到圣诞节姜饼屋!肥髀钟意到唔舍得行开!室内设计好型格!家私餐具都好潮(不过张櫈好难移动,又重又无手挽)因为未到下午茶时间,经理问我攞咗团购劵之后,比杯水叫我坐下!睇下出面风景!时间好快过!三点钟,经理亲自攞个三层塔上菜!三层架简约!食物以咸点为主!我们由底层食起!底层:香瓜火腿、海虾木瓜莎莎意大利包、飞鱼子烟三文鱼沙律香瓜火腿:火腿咸香,但较韧,哈蜜瓜甜蜜!海虾木瓜莎莎意大利包:海虾爽口但无乜味,木瓜莎莎蓉好甜,意大利包比较干!飞鱼子烟三文鱼沙律:好细兜,份量少,飞鱼子卜卜脆,脆青瓜丝加烟韧烟三文鱼!好食!中层:和牛汉堡、鹅肝汉堡、焗英伦蟹肉盅
底层:香瓜火腿、海虾木瓜莎莎意大利包、飞鱼子烟三文鱼沙律
香瓜火腿:火腿咸香,但较韧,哈蜜瓜甜蜜!
中层:和牛汉堡、鹅肝汉堡、焗英伦蟹肉盅
和牛汉堡:厚牛肉味重但较干,面包松软!
鹅肝汉堡:鹅肝系Mr Steak强项,煎得外脆,中间充满油香,好味!
焗英伦蟹肉盅:热食,面有蟹肉芝士,下面嘅薯蓉先惊喜,又香又滑!
顶层:鲜草莓挞、芒果朱古力杯、3.6北海道牛乳布甸
鲜草莓挞:挞底脆口,吉士酱配爽新鲜士多啤梨好味!
芒果朱古力杯:芒果肉甜,朱古力杯香滑!
牛乳布甸:牛奶味香浓,布甸香滑!
热柠茶:我已经食到中段先叫,卖相好精致,一啖就无,唔够喉!加上今日天气冻,所以冻得好快!
其实呢个hightea以咸点为主,嗜甜点嘅肥髀就唔系咁兴奋!不过所有店员都好nice, 地方又舒服,所以我就好满意! 咁嘅价钱享受到嘅质素!只需要埋单比多$20!