2017-02-09
闺蜜刚从澳洲返来派手信, 约左去希慎广场逛街同收手信行到攰, 当然又系食野坐低倾计, 我地周围睇下有咩正野食, 被这里的生肖zodiac mocktail所吸引, 所以就拣左这间我地被侍应生安排到一张还细过我地学生时代坐的枱和櫈, 转身放袋都难, 唯有将d 手袋全部放地,环境很黑, 睇餐牌都有点困难,我地想等朋友派完手信先才点菜, 点知侍应生不停系我地面前兜兜转, 搞到我地不好意思, 点了墨西哥鸡肉薄饼、凯撒沙律、all-day breakfast,同埋两杯生肖mocktail很快d𩠌就来, 不过碟、盛载容器很大,本来已经很细的枱, 根本就放不落, 我地是攞著碟来食野好不容易食完一碟, 终于有空位摆返只我地只食用碟在枱上, 谂住可以一边食一边倾, 点知侍应生不停系我地面前兜兜转, 一见我地只剩少少就立即想收左只碟, 隔离枱仲好笑, 佢地俾人收晒d碟, 跟著不久递上账单, 激到女食客吵著说:“我地几时话走, 俾本menu我, 我要叫甜品”不久, 听到其中一个侍应生说:“一见人食完就收佢地d餐具, 里面无哂啦!”, 我地立即紧紧地捉实餐具不敢弄跌,否则要用手食讲返食物,除左墨西哥鸡肉薄饼
讲返食物,除左墨西哥鸡肉薄饼好味外,其他都一般 薄饼薄脆, 鸡肉嫰, 红椰菜爽脆,沙律酱酸酸的很开胃
最失望的是生肖zodiac mocktail, 非常一般, 颜色有气饮料, 无特别卖相
唉…我地快快食完都立即走, 感觉唔良好