2016-05-19 555 浏览
虽然没去过欧洲,不过就系因为有咗各个地方嘅唔同嘅人嘅噶唔同嘅店,等我哋都可以体会不一样嘅东欧风情。之前系中环经过见到呢间店装修风格好特别,认唔住都望多两眼,但系一直都无机会稳朋友一起去,因为有好野当然都系想有朋友一起分享。终于朋友早前得闲陪我去拉。里面好旺人,都有唔少外国人。我地当时已经吃完饭就唔点好多野食,就系想饮下野,聊下天。啤酒,俄罗斯人大多数人都系饮啤酒嘅,大家都是以呢种为放松生活方式,啤酒同普通我哋饮嘅啤酒差唔多,麦芽味重了点。苹果汁,朋友点咗菠萝汁,进口口味,特别酸甜,衣家有D热,饮呢个就系生津止喝,苹果汁帮助消化,冰凉透心,对身体都好好~~煨香辣牛腩,呢个牛腩真系有特色,因为唔同我哋平时嘅五香牛腩,都系好有嚼头,香辣爽口,特别酱汁好似系距哋秘制出来,时间刚刚好,唔会好腍。我食得辣,我觉得系好唔错。芝士焗牛脷盅,呢个盅做得好精致,一般我地都好少呢种食法,芝士味好浓,香喷喷,牛脷系盅下面。牛脷又唔会好腍,但系又系有嚼口得来又软口。真系觉得好满足。
2016-04-20
$250 (宵夜)