2021-06-20 355 浏览
好耐无去Pizza Hut 食饭,lunch 想食意粉同pizza, 又唔多人等位,就入去食。侍应安排我哋系最入嘅枱,系条柱后面。 落单时举起餐牌好多次都无人嚟,有啲望到都好似见唔到咁等左一阵,我自己行出去叫落单,叫个二人餐,有个叫伊文士鸡意粉, 我问侍应呢个意粉系咩汁? 佢唔清楚,即刻问同事,问完我就落单。 呢个应该系新同事,我想用积分换客鸡亦,佢唔知点做😓 ,叫左隔离落紧单嘅同事帮手… 饮品方面,想叫杯冻朱古力话无,咁就要冻柠水。上饮品时,侍应攞咗杯冻柠茶嚟,我话我哋叫柠水唔系柠茶,麻烦佢换过,佢个样好唔想换咁 佢托盘上仲有两杯热水,我以为系比我地张枱,原来比隔离,咁我话唔该比两杯水。 佢‘哦’完,好耐都冇过嚟,之后我叫另一个同事攞。我哋坐卡位,同后面的卡位枱连接住。我小朋友坐底时‘櫈’左一下,后面位先生已拧过嚟望我地,我都知张櫈郁,我叫我小朋友唔咁大动作。 其实佢自己一坐低𠮶下张卡位櫈都郁到我哋个位,但我哋无出声。呢种前后坐卡位👇🏻食食下后面位先生又拧过嚟,叫我小朋友可唔可以唔好再郁,好影响到人。我叫我小朋友坐过我呢边,唔想讲咁多。 佢即刻无出声。 食食吓,两个侍应系我后面张卡

侍应安排我哋系最入嘅枱,系条柱后面。

落单时举起餐牌好多次都无人嚟,有啲望到都好似见唔到咁

之后我叫另一个同事攞。

呢种前后坐卡位👇🏻

我叫我小朋友坐过我呢边,唔想讲咁多。 佢即刻无出声。 食食吓,两个侍应系我后面张卡位櫈攞同摆杂物,郁得好劲,我小朋友话 ‘哗!好櫈呀!我同侍应讲唔好郁’。 (侍应应该听到,当听唔到)我同佢讲张櫈设计连住哂实有呢个问题出现,我记得好耐之前嚟食嘢都系咁。但都无办法,大家迁就一下。 如果次次食饭都咁,就唔使出街食饭了~

我好耐无嚟呢间pizza hut,因为以前嚟都系咁,侍应好似唔想做,食物味道麻麻地,以前嚟张卡位櫈都系咁,后面一郁就感觉到。

经过今次,我真系唔会再嚟呢间pizza hut 了。

2021-06-19
午餐