2023-05-24
今日做野做到冇晒时间,到觉肚饿时已经好晏啦,即刻要揾啲野食。同事话附近间水门鸡饭好得,快靓正,所以就即刻去食。过左食饭时间,冇咩人,可以好快有位同食野。黎到更系要食鸡,要左半份。 黎到几靓,鸡冇骨,皮肉分明,睇到冇咩肥膏,好放心食。 佢仲要少少鸡杂跟,我就钟意食佢既鸡肾多啲,好爽,同劲滑嫩既鸡肉好大对比,好夹。 佢仲要跟埋有个楜椒汤,好暖胃。睇有咩菜时竟然有韮菜花,真系好少见,比其他菜吸引多啦。 韮菜花好嫩好甜,加埋佢地自己炸既蒜蓉同秘制豉油,好好味,而且够大碟,好难得。因为肚饿,要多个炸腩仔,都算唔错,冇想像中油,但最后都食唔晒。第时肚饿都唔可以太睇得起自己。试左佢地既泰式冻黑咖啡,整体系ok既,但意外系佢甜既。 如果可简称甜就好。 不过可能系我唔饮甜先觉麻麻,味道算唔错的。而食物真系几好,同事冇介绍错。
同事话附近间水门鸡饭好得,快靓正,所以就即刻去食。
过左食饭时间,冇咩人,可以好快有位同食野。