2010-07-06 5 浏览
今晚走去jordan觅食! 听闻呢间肠粉店好出店要排长龙, 今日就一试啦~ 哗~ d阿姐既服务态度不敢恭维, 差~ 问佢拎筹, 佢话等下啦, 一等就唔知走左去边啰~等左约15分钟, 终于可以就坐, 点知佢话要一次过落单, 因为所有肠粉都要等至少30分钟 (但唔知点解外卖只需要10分钟就得㖞~)... 原因: 即叫即做, 系要耐d架喇~ 唉, 所以只好叫碗皮蛋瘦肉粥顶住肚先~粥类:皮蛋瘦肉粥既味道唔知点解就系同平时d粥店既味道唔同~ 点样都describe唔同个种唔同之感, 但唔系话难食个只~ anyways, 入面都有几多馅, 不过略嫌太多瘦肉~ 肠粉类:牛肠: 唔好味~ d牛肉好薄, 食左好似冇食咁~ 唔系平时系酒楼食个d~ 我只食左2啖就算~ 叉烧肠: 反而有surprised! 叉烧切成既size唔错~ 又几好咬, 同埋都几入味~ 唔错啊~ btw, 个肠粉皮冇我想象中咁靓... 其实呢到d价钱又唔系平, quality唔系特别好, 又要等好耐, 十分唔值! 唔会再黎~

粥类:

肠粉类:
牛肠: 唔好味~ d牛肉好薄, 食左好似冇食咁~
唔系平时系酒楼食个d~ 我只食左2啖就算~

餐牌
皮蛋瘦肉粥
牛肠
叉烧肠
2010-05-21
等候时间
15 分钟 (堂食)
餐牌
皮蛋瘦肉粥