2007-03-18 4 浏览
bf同我庆祝生日, 选了这间餐厅......但各方面都令我们不满意...1) environment: 我知佢地尝试跟足美国的setting, 系真系好spacious, 不过冇privacy, 因为食饭系望到成个厅的食客, 好唔romantic.2) service: serve我那位waitress叫carman, 基本上, 佢唔系一个waitress, 而系一个sales, 当我们order了百多元一杯的cocktails后, 又劲pushy的叫我们order wine, 再劲pushy的推介两支over 二千蚊的红酒! 讲真, 以他们的食物质素, 配千几蚊的红酒, 实在浪费了! (当然我们也没有order二千几蚊的红酒). 到order食物时, 又继续好pushy咁叫我地加唔同类型的食物(当时我们已点了prime rib set). 3) food:i. bread: 同delifrance的法包差不多质素. 牛油系独立包装的极普通牛油. ii. 龙虾汤: 好饮, 全晚做得最好的dish.iii. prawn cocktail: 同bb bistro lunch set 的ap
3) food:
ii. 龙虾汤: 好饮, 全晚做得最好的dish.
iii. prawn cocktail: 同bb bistro lunch set 的appetizer一样质素, 不过人地lunch menu系$68 - $98 的5-courses set lunch, 而lawry呢个dish就净收$98.
iv. spinning salad: 得个绰头, d 菜唔系用romaine lettuce, 总之唔系用靓既菜.....冇特别.
v. prime rib: 牛肉好谂, 好似食牛腩咁, 不过, 唔点sauce系冇味既...如果佢地用靓既牛扒, 应该唔点sauce都会有味....好失望.....

o个日系我生日, 但系乜offer都冇, 埋单over $1300, 好唔抵, 咁既价钱响九龙酒店的pizzeria会食得好好多, 仲会有好十倍的service及更romantic的气氛