2013-02-13 89 浏览
今日(13-2-2013 Wed) 大年初四同男友去葵芳食lunch后睇戏,我o地行入葵涌广场撞,上到o黎见到呢间就试吓啦.每碗已经有肉酱,花生,酸菜同芫茜,唔理圆条定阔条o既红薯粉卖$20.00,而所有𩠌同饮品都系$5.00.张表都好体贴咁畀客人拣大,中,小辣之余,亦都加o左去走芫茜,唔错.男友拣圆条红薯粉,要虾条.辣鱼蛋,腐竹同牛柏叶,要小辣,再要一罐可乐.而我就要阔条红薯粉,金菇同贡丸,自己写要唔辣.好快,所有o野都到o黎,贡丸得3粒,我先食红薯粉,口感好一般,汤真系冇辣味,只有酸味,但酸得o黎唔差,金菇冇乜问题,贡丸竟然令我有啲失望,唔够香.而配料o既花生竟然唔系腍,有啲惊喜.而男友o既圆条红薯粉呢?原来好食啲,口感比阔条o既好,好似有啲弹性,虾条口感正常,其他o既我都冇试,而小辣o既辣度比我可接受o既程度辣啲,所以我都唔多再试佢o既红薯粉.不过我又o衣o家至记得,我o个碗好似冇芫茜,男友话佢o个碗有.而我问男友,觉得呢间同谭仔,伤心酸辣粉比,边间好啲?佢答比伤心酸辣粉好,但谭仔始终系最好食.

而我就要阔条红薯粉,金菇同贡丸,自己写要唔辣.

好快,所有o野都到o黎,

而男友o既圆条红薯粉呢?

2013-02-13
$37.50 (午餐)