2021-03-01 226 浏览
是日lunch 为红烧牛肉面 配 热珍珠奶茶收费$103 连加1服务费整体感受 系失望 呢间铺主打既系世界冠军 既台湾红烧牛肉面,但亦因为呢个绰头我对个牛肉面期待较高 不过就... 1..先讲下 个面 食得出就有筋劲 份量适中 2.个汤几清 但问题就红烧太淡 牛骨味好少 毫无特色。 本来 红烧牛肉面 个汤底 最注重就系个香字,以冠军店来讲你个汤头真系好淡。虽然餐单说图片只供参考,但真系令人落差几大。 3. 牛肉来讲 看得出系用牛键,烹调时间足够, 软硬适中。但问题来了,一看色泽就明白,好似系烚熟甘,好淡又唔系清汤牛腩。不但一d香气都没,仲有阵雪骚味。真心唔似一碗红烧牛肉面。 4.最后讲下要30蚊一杯既QQ奶茶。虽然写到明用日本既,但奶味系香既。珍珠尚可但好普通。而最差系茶味,好鬼淡。唔系清香果种淡,亦唔系奶味盖过太多,而是真系一个淡字。30蚊我宁愿过去贡茶买算。 5. 配菜葱花又少又塌,酸菜又系少到一个点 总括而言,以间铺既招牌而言,真系失望。我自问食野唔是重口味人士,但呢餐饭真系平淡无奇,名过其事。可一不可在
是日lunch 为
红烧牛肉面 配 热珍珠奶茶