2023-01-18 193 浏览
大佬话嘅系,食烧肉一定要食616😌之前食过,觉得佢哋嘅味道唔错所以今日再嚟返兜!前菜:自家制冰话梅小蕃茄 / 野菌蟹肉茶碗蒸清爽嘅感觉,酸酸地几开胃,用来做前菜或者烧肉之间清一清味蕾都系唔错嘅选择。一啖蟹肉,一啖滑蛋。一碗鲜甜滑捋捋嘅茶碗蒸刺身:A5三角肉刺身未开始烧肉前食件牛肉刺身,三角肉系肋骨位附近嘅肉,油花分布均匀,几乎一放入口就溶牛肉:澳洲和牛牛肋条可以烧熟之后用生菜包住食肋肉本身偏肥,咁就无咁油腻,成条烧,视觉效果都几震撼黑毛和牛友三角肉 & 澳洲和牛牛腹肉两款都系汁烧~ 黑毛和牛三角肉油脂感偏重,澳洲和牛牛腹肉肉味就比较浓。两款都用咗甜甜地嘅酱汁。黑毛和牛特选牛小排牛小排就系盐烧嘅,将油脂均匀分布嘅牛小排烧香之后,牛油香超浓其他肉类:烧鸟盛盒 / 黑豚腩西京烧比较少见嘅鸡脖子,鸡肾同埋鸡腿肉。用盐同埋黑椒调味。黑豚腩切成厚厚的,配以西京烧汁腌制,所以烧嘅时候要用慢火以免烧㶶。烧好之后微微甜带焦香,腩肉爽口肥牙。饭:狮子王饭卷大佬就惊唔够饱叫多个饭卷。由鳗鱼、青瓜、芝士、和牛组成嘅饭卷,一啖入口会先食到食到尾餐厅仲送埋雪葩做甜品!
大佬话嘅系,食烧肉一定要食616😌
之前食过,觉得佢哋嘅味道唔错
所以今日再嚟返兜!

前菜:自家制冰话梅小蕃茄 / 野菌蟹肉茶碗蒸

一啖蟹肉,一啖滑蛋。一碗鲜甜滑捋捋嘅茶碗蒸

刺身:A5三角肉刺身

牛肉:澳洲和牛牛肋条

可以烧熟之后用生菜包住食
肋肉本身偏肥,咁就无咁油腻,成条烧,视觉效果都几震撼

黑毛和牛友三角肉 & 澳洲和牛牛腹肉

黑毛和牛特选牛小排

其他肉类:烧鸟盛盒 / 黑豚腩西京烧

比较少见嘅鸡脖子,鸡肾同埋鸡腿肉。用盐同埋黑椒调味。

烧好之后微微甜带焦香,腩肉爽口肥牙。

饭:狮子王饭卷

食到尾餐厅仲送埋雪葩做甜品