2015-12-28 754 浏览
因为懒, 好耐冇打过食评, 不过今次真系唔打唔得哩日行完山到东涌食饭, 去foodcourt 一眼见到海南鸡就想食.我朋友系机场职员, 问有冇discount, 个收银仔话冇, 然后我地就走.跟住个疑似老板既佬唱住我地话有discount, 9折咁好啦就试下.叫左2个海南鸡饭, $43, 折左$38其实仲有个海南鸡饭餐, $51, 多左碟菜咁大把, 但我地望过碟菜又细碟d 菜又唔靓所以唔叫餐好快就拎得旁边放左两个酱汁, 一个系姜蓉, 一个系辣汁咁正常装酱汁应该有d 细d 既碟, 头先都见有人都系拎细既碟装而我睇前净系见到3个正常size 既碗, 而且我望入去仲好油, 有d 黄色一挞挞既油渍我就问老细有冇装酱汁既兜, 个老细就指住d 碗话用哩d 装我话"哩d 碗乌糟架㖞", 咁岩个老细拎左两幢新既碗出黎然后佢话"干净架! 乌糟..."咁我真系见到有渍架嘛, 唔系屈你㖞, 佢拎出黎o个d 碗都见唔到有渍我就拎去装酱汁算.不过佢既态度系比左折你仲咁多野讲, 讲真冇人监你一定要比折我地啰. 我地又唔一定要食你哩间, 如果一早知你态度咁真系唔会食.个油饭真系好油, 但冇鸡油香味, 食到碗底全部都
因为懒, 好耐冇打过食评, 不过今次真系唔打唔得
跟住个疑似老板既佬唱住我地话有discount, 9折
咁好啦就试下.

叫左2个海南鸡饭, $43, 折左$38

好快就拎得
旁边放左两个酱汁, 一个系姜蓉, 一个系辣汁
我就问老细有冇装酱汁既兜, 个老细就指住d 碗话用哩d 装
我话"哩d 碗乌糟架㖞", 咁岩个老细拎左两幢新既碗出黎
然后佢话"干净架! 乌糟..."
我地又唔一定要食你哩间, 如果一早知你态度咁真系唔会食.

个油饭真系好油, 但冇鸡油香味, 食到碗底全部都系油... 成口都油林林
个鸡冇味, 唔系鞋但唔叫滑, 讲真真系好普通
个汤劲重味精.

完全唔ok

唔知典解打到咁都唔系叫食评, 不过anyway 登到就算.
2015-12-19