(非会员)
2009-10-26 41 浏览
个人都好少写食评,不过今晚实在太"庆"……本来环境都又旧又细,不过之前食过一次都ok,就同男友book位去食dinner。去到时被安排坐系二人枱 (因𠮶度d枱细,所以二人枱都系两张细枱泊埋一齐ge)。坐低order咗嘢无耐,隔离就嚟咗10人客,不过其实隔离ge系一排8人枱,跟住有个waitress就好烦躁咁叫个10人客有坐住个d位先,佢会再安排seat比佢地。正好奇佢会点安排,原来就系将我地其中一张枱泊过去…去过呢间餐厅ge人都知,𠮶度d枱真系好细,加上盏枱灯劲"阿订" (𠮶d灯其实系家用睡房灯,唔系餐桌灯),拎走咗一张,张枱就仲细过d茶餐厅,真系觉得咁一d都唔系待客之道,而且个waitress都非常之唔make sense~无耐有个应该系老板ge男士,惊讶佢ge waitress竟然有咁ge安排,不过都问咗我一句︰「佢拎走咗你张枱呀?!」我话系佢waitress ge安排;佢话︰「咁你比佢攞?」师兄~~咁你waitress要攞,唔通同佢争咩~~而且你都知咁ge安排有问题,都仲咁无礼貌咁问,一句对唔住都无~~anyway师兄见我咁庆,最后都叫个waitress将隔离枱泊番张枱过来。但系

个人都好少写食评,不过今晚实在太"庆"……

正好奇佢会点安排,原来就系将我地其中一张枱泊过去…
师兄~~咁你waitress要攞,唔通同佢争咩~~而且你都知咁ge安排有问题,都仲咁无礼貌咁问,一句对唔住都无~~anyway师兄见我咁庆,最后都叫个waitress将隔离枱泊番张枱过来。但系都已经谷到成肚火~~破坏晒d mood啦~~

唉~以后都唔会再去呢间野~~
2009-10-26