2016-05-17
每隔两个月就会去一次的餐厅,却发现越来越不济,环境服务味道跌watt不在话下,仲呃秤先最激气。首先,一个月前book定 10 位,睇住佢mark我地资料上去时都未有人book同一日,但嚟到佢只俾出面嘅枱,而唔肯俾间房我地,而间房其实系成晚都冇人㗎㖞。坐喺出面环境嘈吵,天花板又滴水。差!再嚟服务,哩间分店不嬲唔系好够人手,但之前都ok, 今日却劲想将我地未食完嘅嘢收走,好似猪手冻成碟都只系十零廿粒,但食剩四五粒时佢不停想收,好彩2次都眼明手快阻止到,但搞到我地好狼狈,好似要同佢斗快,狂塞嘢入口度咁,食得一啲都唔Enjoy! 差!讲番食物,一个月前食过盐焗蛏子,咸香鲜甜,令人回味;今日食的肉质新鲜却毫无味道。另一边厢,豆腐煲同百秒黄花鱼却咸到要自己加水。差!轮到价钱,最最激气。一只八个人都分唔匀的蟹,蟹蚶剥壳后蟹肉只得一半,事前唔讲几重,埋单先话计33両。你话我地第一次食蟹就话啫,喺哩间餐厅都食过3、4次蟹啦,细蟹4百零蚊,大蟹都不过600蚊,今次俾佢足足收咗800蚊,离晒大谱!差!怒!乜嘢差都可以忍,呃秤就最最难忍。生日流流费事同你嘈,用我地自己对脚去投票,哩间餐厅唔会再嚟!