餐厅: 新同樂魚翅酒家
资讯:

2020-12-26 2360 浏览
Michelin ⭐️⭐️.去新同乐饮茶🫖,menu第一样吸引到我嘅,笨唔系点心,而系一道fusion菜,西班牙🇪🇸红虾🦐竹笙汤蒸蛋白配港式伴料,佢话系厨师👨🏻‍🍳推介,果然冇令我失望,西班牙红虾好大只,虾头好多膏好甜🤤,港式伴料有油炸鬼、叉烧等等,蛋白好滑,仲有鸡汤嘅味道😋.另外叫咗怀旧鱼翅蟹肉灌汤饺🥟,冇汤嘅灌汤饺真系买少见少,不过呢个我觉得一般,个饺皮有少少干😅.点心就叫咗金包银丝肠粉同埋玉兰带子鲜虾饺,虾饺就比较一般,个皮厚咗啲🙈,不过个银丝肠粉就相当唔错,肠粉包住脆脆再包住萝卜丝,口感同味道都几好☺️
Michelin ⭐️⭐️