2018-12-12
最近工作超级忙忙忙, 忙到连约下朋友出街食饭都冇时间, 向年尾OT 的日子, 幸好仲可以约下同事OT 后食下饭上环好多野食, 但一过左收工时间选择就少好多了, 因为好多小店都好早收舖好彩向公司附近揾到呢间开得夜少少既餐厅, 可以关照下我地呢D经常OT既奴才!餐厅环境都几企理, 唔系繁忙时段, 2 个人坐4人枱好舒适!~我好少影餐牌, 不过见佢呢本餐牌印得几精美忍唔住影返2张~~ 入便D食物照片好吸引!!虽然主打牛肉PHO, 但太肚饿了, 选择左叫饭! 叫左个香茅猪扒饭($75)填肚个卖相唔错, 份量都充足既猪扒整得好入味, 带点脆口, 上便仲加左炸蒜, 成件事好香口!除左肉, 仲有旧类似煎蛋多士的物体, 入便酿左好多野, 口感几丰富同事叫左清清地既鸡丝札肉汤河($62), 旧札肉唔错头先见餐牌D米纸卷好吸引, 所以都叫左个鲜虾九菜米纸卷($56)试下九菜连花上, 好搅笑~ 旧卷好多馅好丰满! 就咁食好清淡冇乜味, 沾埋个黄色辣辣地既酱食好好多~天气寒冷, 要饮返热野暖下个胃, 我地叫左蜂蜜玫瑰柚子茶($26)同香茅蜜($26)柚子茶似一般饮开果D柚蜜, 加左玫瑰花蕾就多左阵香味反而香
个卖相唔错, 份量都充足既
香茅猪扒饭
同事叫左清清地既鸡丝札肉汤河($62), 旧札肉唔错
柚子茶似一般饮开果D柚蜜, 加左玫瑰花蕾就多左阵香味
反而香茅蜜几特别, 成枝香茅用黎做搅搅棍
香茅蜜
2杯饮品向而家天气饮感觉特别清润!
食物环境整体都唔错~可以列入OT饭堂之选