天外天

Above & Beyond
2014-04-14 10398 浏览
上次试左晚餐,今次黎试中西合壁high tea。唔知系咪每个月都会转款式,今次黎已经同上个月友人食既唔同晒。饮品种类方面就一样冇变,依然系茶同咖啡。我拣左桂花乌龙茶,鸟龙茶中带有清香桂花味,入口清清地。食物一黎到,不得不相机先食。因为真系做到好精致,糯米虾烧卖用蟹子做左一对超级迷你桔仔出来。闻到都好香,一路影相 ,真系会一路流口水。中式方面,比较喜欢云腿芝士脆带子,因为呢款点心既外型,一般茶楼比较少见。带子本身冇乜味,但配左云腿同芝士,味道相宜。卤肉蒜茸多士估唔到卤肉都可以配多士。呢个配搭真系好新奇。块肉本身好肥,配一块较干同脆身既多士,感觉冇咁肥腻。西式方面各有千秋。一见到长柄士多啤梨就惊佢酸酸地。谁知士多啤梨本身甜甜地之余,加埋已凝固的朱古力,造成一个外脆内软,再加上由好甜到清甜既感觉。热情果啫喱椰子忌廉杯。呢个卖相,哄到我地几个女仔好欢喜。食落酸酸甜甜的,每一层都有特式,有唔同口感。上面有啫喱同脆脆,中间有一层蛋糕,底层有忌廉。朱古力香橙啫喱棒棒糖,外型好有趣。球形朱古力外型内,唔系有振振下果啲啫喱,而系烟靱的橙味啫喱状物体。呢度食物种类比较多元化,唔会有太甜、好易饱、食唔晒既感
Welcome drink
桂花乌龙茶, 卤肉蒜茸多士
糯米虾烧卖
云腿芝士脆带子
卤肉蒜茸多士

呢度食物种类比较多元化,唔会有太甜、好易饱、食唔晒既感觉,最岩眼阔肚窄既女生。
下午茶
  • 热情果啫喱椰子忌廉杯