2021-12-28 4028 浏览
去大屿山行山,谂住住一晚食个自助晚餐,冇谂过系超伏嘅。先唔讲质素,讲吓食物嘅种类,一般以为自助晚餐应该有嘅野好多都冇🥴热食同冷盘都极少种类。d热食菜式同大X乐嘅碟头饭好相似。同埋唔知点解好多都系咖喱、巴东菜式咁样。就连最基本嘅炒菜都冇,得一盆烚嘅椰菜花红萝卜(不过佢写话系炒杂菜)。冇果汁; 唔好谂住有咖啡机就有latte and Espresso, 咖啡机系出热水同埋斋啡;茶包有两种,都可以加柠檬冲杯柠茶嘅。雪糕当然唔系任攞啦,系佢装俾你嘅。生果只有西瓜、蜜瓜同萍果。质素之低真系超乎我想像。大部份食物你望落去都唔新鲜。未试过食自助餐,连三文鱼刺身都唔敢食。个粥系白粥,配料竟然系葱同榨菜𠮶d。沙律吧无沙律菜,得几种豆同埋一种貌似枸杞嘅菜叶。d猪扒、鸡好硬。海鲜什锦嘅下虾都系霉嘅。平时食自助餐唔会1 round 就唔想出去,仲要攞碗烚菜扎肉鱼蛋食。呢个经验真系好难忘🥴🥴要赞嘅就只有员工服务都尚算唔错
去大屿山行山,谂住住一晚食个自助晚餐,冇谂过系超伏嘅。
呢个经验真系好难忘🥴🥴
要赞嘅就只有员工服务都尚算唔错