2024-11-27
今日同个好钟意食辣既朋友仔食饭 佢就提议食广西菜 咁我地就去试下🥰呢间餐厅系香港大学站一出一条直路就到 非常易揾 系一个L形既舖 红色既招牌令我地好易locate到 入到去 都几多唔同种类既粉食 唔只得螺蛳粉 仲有桂林米粉等 招牌牛肉牛骨原汤拉面配左生菜 蛋 芫茜 葱花 黎到都觉芫茜几多 岩晒钟意芫茜既我 本身想试真牛骨汤 所以都冇拣到辣 饮得出系用左一段时间煲出黎 岩晒唔钟意浓汤既人 牛肉方面都比我预期中多 虽然呢到免费加粉 但我食完呢碗都饱了 可能男仔会比较需要柳洲牛肉螺蛳粉粉入面有牛肉 酸豆角 笋 花生 炸腐皮 拣左BB辣 加炸蛋个汤偏酸 唔食得辣既人都可以食🤭 下次我会叫小辣啦 无网上d人讲既臭味咁劲 (入到舖头味都唔算太劲)应该系就左香港人既口味 无咁浓烈 香脆小酥肉第一次试呢个 炸得爽脆 肉亦都十分弹牙香酥虾卷香酥虾卷上面配左沙律酱 唔太热气 虾味都出豆浆唔贵但好饮🥰跟餐都系$6 酸梅汁酸酸甜甜 消滞🥰
入到去 都几多唔同种类既粉食 唔只得螺蛳粉 仲有桂林米粉等
招牌牛肉牛骨原汤拉面