2009-06-15
有时食野前,真系要上黎「开饭」睇一睇先!平时放工成日都见呢间餐厅的大头公仔宣传,今日终于「有幸」光顾,真系一试便知濑野!其实一间食肆的人客数量,或多或少都反映到其质素,这间大巴黎,初时仲以为系同小巴黎一对系食越南野的。八时左右的黄时间,只得大约一半的满座,我当时都心知不妙,只系真的估唔到咁不堪而已。待应系唔会带你去边张枱的,我同女友便好似去快餐店咁求其揾张枱吧,反正都大把吉枱,但坐左好耐都未有清水俾你。都算了,于是点餐点了一客鹅肝HAM的凯撒沙律和一客焗吞拿鱼鲍片意粉。餐汤点了一红一白,但跟汤的面包却欠奉,只得两碗汤俾我地,就连汤碗下的碟都冇,见到枱面上的两碗「孤单的汤」我同女友都真系打左个突!都算了,只要汤好饮就得,白汤过得去,红汤女友喝了两啖便唔饮了,事后佢话好似沟左水咁淡而无味。都算了,可能主菜好味呢!先来个凯撒沙律,顶!如果唔系我记得叫咩,仲以为佢黎的是前菜,只碟细不特止,蔬菜份量自然少得可怜,所谓的鹅肝就大家去食LUNCH BUFFET的果D下价肝鹅HAM,得三片之余,旧鹅肝仲要有点苦苦地咁。都算了,跟住好快便黎埋我的焗意粉,但一拮落去,便发现好明显系焗得唔够耐,D意粉好似放
都算了,跟住好快便黎埋我的焗意粉,但一拮落去,便发现好明显系焗得唔够耐,D意粉好似放入碟度求其「叮」几分钟便上枱咁,叫会意粉可能会更贴切!面头的芝士都来得孤寒过人,真系俾得果少少,讲真茶餐厅焗饭都比佢「重料」好多!吞拿鱼预左佢系罐头,但都应该整得碎点先至舖上D意粉上面吧!至于那些鲍片。。。都系算罢啦!
食物方面真系感觉唔到有诚意,服务方面都不惶多让,一如其他食评,侍应好似「游魂」咁,心不在焉,送来的食物名称都是叫错的,柠水叫左柠茶,咖啡又叫左可乐。成间舖的人客不算多,其实都可以提供一个较静的环境俾人倾下计,但系这里的几个侍应偏偏又起喜欢高谈阔论,围埋一堆晌度玩同谈笑,变左全餐厅最嘈、最骚扰的反而系佢地了。
如果呢间餐厅的负责人见到呢篇文,请留意下贵店的食物同员工质素,否则,你个大头公仔派几多传单都系冇用的!