2022-02-28 455 浏览
疫情我都知难做,成条街都冇几间有开,见冻室有开,又想食炸肶,好啦,仲有卖炸肶,食返个啦。坐低都系例牌冇伙计,等多两分钟终于有伙计上餐,叫返声唔该落单,伙计系无反应,不过转头都过黎写单。唔知系呢度文化定点,写单系放张写单纸系餐枱再慢慢写,叫个炸肶姐,又要揾餐牌再慢慢写个午A。心谂不如我写埋畀佢啦。一两分钟后,果个伙计埋黎话冇炸肶,唉,有冇咁黑仔。算,求其食个炸鱼柳,唔好烦了。过多几分钟,罐可乐上枱,连一杯冰。可乐唔冻都接受既,39+3冻饮,仲想点。叹两啖可乐,上左碟吉列鱼柳,放低只碟果刻,我以为上错餐。有图有真相,呢块系鱼柳?! 鱿鱼咁卷起哂,39蚊你畀咁细块我? I can't believe it! 上Openrice睇返张相,虽然原本影落都唔大块,但呢度两啖都咬完了吧,收我39? 食个老麦都冇咁火起。当我回过神来,问返伙计,佢就话,系咁架佢。好一句系咁架佢,睇黎唔系我黑仔,黑果个唔系我。食落其实唔难食,系份量细到唔敢想像可以以下午茶自居。个摆碟更加系笑话。结言: 永远不会再来。

结言: 永远不会再来。

吉列脆鱼柳
2022-02-28
等候时间
2 分钟 (堂食)