2016-09-28
今日朋友约左去饮番杯吹吹水,朋友带我去咗一间好有特色嘅舖头,地铁过条天桥,过左去第一条巷仔最尾就见到间舖头。舖头门口细细地,但店内有分室内室外两层,都几特别,还坐得几舒服。一嚟就叫分两支门神啤酒先啦嫦娥巧克力黑啤。一听到黑啤就谂到佢苦涩涩, 出奇地佢嘅朱古力味好香加有啲云呢拿味,配合少量黑啤嘅麦香味,偏甜带点儿麦香,比起平时饮到嘅黑啤好适合女士饮。孙悟空红啤名副其实呢只酒真系好烈, 有浓烈嘅麦味感觉,有几种不同嘅麦造成,所以苦味涩味道都很浓, 重口味推介 。黑松露忌廉汤个黑松露汤一上枱就已经有好香嘅黑松露香味,佢个煮法唔同平时美国食开嘅忌廉汤,佢冇煮到啲忌廉汤杰挞挞,每啖汤都有香浓嘅蘑菇味正!正!正!法式洋汤第一次饮过咁香嘅洋葱汤, 入面有用牛肉,三款不同嘅芝士啦再加埋洋葱和VSOP,个汤好清甜好好饮。天使红意大利饭个意大利饭煮得好出色,佢用既虾好新鲜又大只,个意大利饭煮得啱啱好米全熟,又唔会太水,还有少少黏口。澳洲和牛脸颊好少餐厅有得食和牛脸颊,厨师有极力推介可以试下,一上枱见到那份量十足,斋睇颜色都觉得佢煮左好耐,口感非常特别,好林一啲都唔硬,切落去既时候好有弹性好有骨胶原嘅感觉,
嫦娥巧克力黑啤。
好少餐厅有得食和牛脸颊,厨师有极力推介可以试下,一上枱见到那份量十足,斋睇颜色都觉得佢煮左好耐,口感非常特别,好林一啲都唔硬,切落去既时候好有弹性好有骨胶原嘅感觉,加埋个酱汁煮得非常之入味,好够火候 。