每次去完饮宴之后都好想食乳猪. 因为次次都得𠮶两件都唔够喉😂经过喺网上研究之后就决定试吓呢一间灯神海鲜酒家🥰因为佢啲菜式好吸引. 有哂我唔够喉又好想食嘅嘢🦀糯米炒膏蟹哇😍个饭一嚟到听到热辣辣嘅吱吱声真系好好听店员会先帮我哋炒一炒个饭. 可以见到有好大只蟹喺入面. 重要每一嚿都充满住膏🙈啲膏食落甘香回味. 好似食紧蛋黄咁蟹肉仍然鲜嫩. 饭底竟然重有饭焦☺️真系好丰富🐽招牌即烧乳猪最钟意佢皮同肉完全分开☺️而且肥瘦适中咬落脆卜卜好味道. 完全止到瘾呀🪿黑松露玻璃烧鹅呢一款黑松露烧鹅真系第一次食😱好新颖唔好睇佢外面黑忟忟咁入口真系好香嘅黑松露味. 意想不到地同烧鹅嘅油香味几夹. 齿颊留香🦀百花炸酿松叶蟹钳蟹钳非常之大只. 外皮炸得好香脆唔会油淋淋入面嘅肉胀卜卜好弹牙. 而且重会食到一丝丝嘅松叶蟹肉🥢瑶柱金菇炆伊面唔好睇佢颜色好似好淡咁. 但系食落好够味而且呢到重有瑶柱嘅香气. 特别好食面条软硬度适中. 唔会太过湿最后店员重送咗两碗杨枝甘露俾我哋食. 估唔到佢非常之多料. 而且唔会太甜❤️唔错!

🦀糯米炒膏蟹
哇😍个饭一嚟到听到热辣辣嘅吱吱声真系好好听