2022-03-05 512 浏览
今日经过朋友屋企,先知道佢屋企附近开咗呢间新Cafe,好彩唔使等太耐位就入得去,仲要被安排咗坐榻榻米,好开心,唔讲以为自己去咗日本 一坐低,店员就好有礼貌咁递上Menu 这个是落order的位置,整体餐厅嘅装修都系以日式简约为主,非常漂亮有一片特色墙,用粉笔写低咗今日嘅咖啡豆,甜品同埋是日餐汤,几特别。有室外园景,好日式好写意嘅感觉Dirty $48啡底唔错,都系nutty,奶嘅份量啱啱好。Pour over $64今次要左nutty嘅豆,呢只豆叫El Salvador,真系唔错,真系饮到黑糖,开心果同杏仁味,唔错唔错。个杯又靓,打卡都一流!蟹肉薯仔沙律 $62我个人觉得真系系好食,尤其系上面蟹肉嘅份量超级多,系多到满泻,薯仔沙律上面淋上黑醋汁,加埋蟹肉一齐食,超级满足。关东煮$42有一个半熟蛋,一个超入味同超淋嘅萝卜,狮子狗,蒟蒻等,几好食,尤其系个汤底,好鲜甜好好饮牛肉吐司 $124呢个系必食,镇店之宝!吐司上加上一层芝士,再加上厚切牛肉,上面再放有牛肉汁嘅洋葱,最后上面加上黑醋火箭菜,一啖食落多重口感,实在太好食!!!物有所值!豆腐芝士蛋糕 $38系一个性价比超高嘅甜品,有淡淡的

一坐低,店员就好有礼貌咁递上Menu

有室外园景,好日式好写意嘅感觉

Dirty $48
啡底唔错,都系nutty,奶嘅份量啱啱好。

Pour over $64

蟹肉薯仔沙律 $62

关东煮$42

牛肉吐司 $124

豆腐芝士蛋糕 $38

系一个性价比超高嘅甜品,有淡淡的豆腐香味,口感软绵绵,好似真系食紧豆腐咁。味道清甜,值得一试,几特别!

黄豆粉年糕班戟 $78

呢个pancake超级推介,超级好食,唔会太甜,估唔到烟烟韧韧嘅年糕加落Pancake度系咁好食。上菜嘅时候,仲要系热辣辣,加埋上面冻冰冰嘅雪糕,真系一流
  • 牛肉吐司
  • 黄豆粉年糕班戟