2017-05-16
今晚难得一齐返朋友出来食个饭,我哋约咗去太子嘅机中一间酒吧餐厅,最开心莫过于享受美食之余仲可以饮返杯尽兴!大家都好热切试下呢度嘅手工啤,我就㨂咗灶君,好香麦味!水牛城鸡翼:当然系一冇得输嘅项目,鸡翼煎得好香,而且里面够晒熟(好多地方都做唔到),汁酱好惹味,不过如果再多汁啲会好啲。慢煮三文鱼脆米通:慢煮嘅三文鱼已经十分之幼滑,上面仲要有沙律酱为佢锦上添花,下面有默默耕耘嘅米通成托住佢,一齐入口又香软又脆卜卜同时发生,三文鱼香充满口腔,好幸福!吞拿鱼牛油果酱脆筒:算系几有特色的一个小食,滑滑嘅吞拿鱼,中间仲有滑滑嘅牛油果酱,两者一个果香,一个鱼鲜,咬落去就有脆筒爆开了,容让里面嘅馅料挤进口腔,质感上面佢哋系相对嘅,但就因为咁形成一种好得意嘅对比,口感好正!龙虾汁海鲜墨鱼面:上台之后三两下手势就俾我哋完全K.O.了,龙虾汁已经好鲜香,又够厚身,墨鱼面煮恰到好处炸鱼薯条:薯条炸得够香脆!鱼块俾人抢晒我无得食……香辣烧猪手伴酸菜沙律:全晚嘅焦点所在,笑得香脆嘅猪手屁之下有厚厚嘅骨胶原,而且仲有干身的猪手肉伴著,听落已经咁重口味,但当有咗酸菜沙律就可以解去呢个难题!食猪手又点可以少得酸菜为佢平衡
大家都好热切试下呢度嘅手工啤,我就㨂咗灶君,好香麦味!
水牛城鸡翼: 当然系一冇得输嘅项目,鸡翼煎得好香,而且里面够晒熟(好多地方都做唔到),汁酱好惹味,不过如果再多汁啲会好啲。
慢煮三文鱼脆米通: 慢煮嘅三文鱼已经十分之幼滑,上面仲要有沙律酱为佢锦上添花,下面有默默耕耘嘅米通成托住佢,一齐入口又香软又脆卜卜同时发生,三文鱼香充满口腔,好幸福!
吞拿鱼牛油果酱脆筒: 算系几有特色的一个小食,滑滑嘅吞拿鱼,中间仲有滑滑嘅牛油果酱,两者一个果香,一个鱼鲜,咬落去就有脆筒爆开了,容让里面嘅馅料挤进口腔,质感上面佢哋系相对嘅,但就因为咁形成一种好得意嘅对比,口感好正!
龙虾汁海鲜墨鱼面: 上台之后三两下手势就俾我哋完全K.O.了,龙虾汁已经好鲜香,又够厚身,墨鱼面煮恰到好处
炸鱼薯条: 薯条炸得够香脆!鱼块俾人抢晒我无得食……
香辣烧猪手伴酸菜沙律: 全晚嘅焦点所在,笑得香脆嘅猪手屁之下有厚厚嘅骨胶原,而且仲有干身的猪手肉伴著,听落已经咁重口味,但当有咗酸菜沙律就可以解去呢个难题!食猪手又点可以少得酸菜为佢平衡返油腻感呢!
Cupcake! 美轮美奂! 没想到一间细细的酒吧餐厅竟然可以见到一个咁精致嘅蛋糕仔,眼睛看到已经觉得好饱足,而且唔舍得食,而且食落就知唔系得个靓字,啲cream几甜,个蛋糕又够松软。
今晚个环境,气氛都好好,而且啲𩠌菜好食,一大班人饮嘢食的小食或者当食饭的主菜都好啱食,好够味道,送酒绝佳。希望不久嘅将来我哋可以再约齐人一齐嚟饮番杯。