2024-06-22 567 浏览
前日经过Mikiki, 正当想食日本野但寿司店过左飞,周围行见到呢间新开高桥拉面,一见到门面有块大牌有沾面食,就即刻转軚黎试下!事关本人非常喜欢吃沾面,去到边间日日餐厅,餐牌一有沾面,一定会点左先算!😌见有其他食客话东京银座食过,我地之前都只系食过香港几间唔同拉面店嘅沾面,其实对我黎讲都好好味,今次见发酵味噌咁特别,就即刻点左!因为屋企人事前食左野,加上8点几见餐厅唔多人唔肯定好唔好食,所以今次晚餐点得唔多...先来个发醇味噌拌面即系沾面 $69,新开张仲有优惠减$10👍😌!餐牌话个汁好味要加白饭$16,最钟意食日本米就一于加!的确冇令我失望!面质系有弹性有咬口嘅质感,个汁除左有鲣鱼味,仲有好浓嘅味噌味😋,有d 肉碎,如果可以加粒流心蛋就好!捞白饭其实都好味,只系嫌碗饭细碗左d,及对我黎讲碗面辣左d... 但我地最后连汁都清晒!👍 细沙律$20,蔬菜新鲜,唐扬鸡5件$39 真系好抵,大大旧肉,仲要外脆内嫩,清晒!店内一贯日式设计,侍应后生,服务算细心,最紧要竟然唔使加一感觉物超所值👍,下次一定会再帮衬!😌

2024-06-20
用餐时段