2018-05-12
工作辛苦,其实连shopping 时间都无,咁就花费喺食上面喇,横掂日日都要食饭,点解唔对自己好啲?近期周围都开丼的店舖,但是有啲质素真系麻麻地,今日放工就来试一试衣间丼,其实佢喺一兰条街,我自己觉得几僻,唔系常行,上网search 见到,由好似好多就试下喇。入到去其实间嘢都细,有4张枱,不过佢放得都有啲距离,唔会话好迫咁,坐得耐啲都无话唔舒服。入到去menu已在枱面舖仔细细都有好多选择,衣间唔止有丼食,仲有啲定食寿司刺身咁,话左食丼,叫左四菱海鲜丼,想食鱼又想食海胆啱晒我,之后我同朋友继续拣,我比喜之次BB❤️吸引住,喜之次平时食劲贵,而家原条上再加饭沙律前菜238,虽然系BB,都叫个盐烧喜之次BB定食第一样来到系四菱海鲜丼,四菱更系有四样𩠌:三文鱼,大大虾、鲷、同海胆上桌满满的,已喂饱我嘅视觉,食落海胆,绝对无💩味,鲜甜,三文鱼同鲷都有啲厚度,唔似之前食过一间要显示佢刀功,虾大只有口感,饭都软硬适中唔会太酸,好啱我口味。之后就到我期待嘅喜之次⋯BB❤️,原条上,摆盆漂亮,好似游紧水咁BB个身好多盐,废话,盐烧麻,外面小小脆入面好嫩滑,BB好好𩠌饭,BB一啲都唔腥,可惜BB太少肉😞未够喉
入到去menu已在枱面
两个都系set 都有沙律 前菜同汤
最后,衣间白饭任装,啱晒男士👍🏻